MENU
1

Rato stebulė/guolis/montavimas

Automobilis nepasirinktas
Gamintojas---
Metai--- - ---
Kėbulas---
Kuro tipas---
Darb. tūris---
Galia--- kw / --- hp
---

Rato stebulė internetu

Rato stebulė (rato stebulė) yra esminė automobilio pakabos sistemos dalis. Tai metalinis centras ašies gale aplink kurį sukasi ratas. Pateikiamos pagrindinės jos funkcijos:

  • Palaiko transporto priemonės svorį: Rato stebulė neša automobilio svorį, perduodama jį pakabos sistemai ir galiausiai keliui.
  • Užtikrina ratų sukimąsi: Stebulė suteikia lygų paviršių ratui suktis, todėl ratai gali laisvai suktis.
  • Sujungia ratą su ašimi: Rato stebulė prisukama varžtais prie ašies, užtikrinanti saugų sujungimą ir leidžianti variklio galią perduoti ratams.
  • Yra rato guoliai: Stebulėje yra guoliai, kurie sumažina trintį tarp besisukančio rato ir stacionarios ašies, todėl ratai sukasi sklandžiai.
  • Ar galima pritvirtinti stabdžių diską arba būgną: kai kuriose transporto priemonėse rato stebulė taip pat naudojama kaip stabdžių disko arba būgno tvirtinimo taškas, kuris yra būtinas norint sustabdyti automobilį.

Stebulė - kas tai?

Transporto priemonių kontekste stebulė yra centrinė rato dalis jungianti jį su ašimi. Tai esminis pakabos sistemos komponentas ir atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį palaikant transporto priemonės svorį, užtikrinant sklandų ratų sukimąsi ir perduodant galią iš variklio į ratus. Stebulė yra mažas, bet svarbus automobilio ratų komponentas, kuris tvirtina ratą prie automobilio padangos kėbulo. Tai esminė dalis užtikrinanti saugų ir stabilų automobilio judėjimą.

Iš ko sudaryta rato stebulė?

Rato stebulė dažniausiai sudaryta iš metalo (pvz., cinko arba nerūdijančio plieno), tačiau gali būti ir specialiai padengta tam tikromis danga, kurios užtikrina ilgaamžiškumą ir apsaugą nuo korozijos.

Rato stebulė, dar vadinama rato guolių mazgu, yra sudėtingas mechanizmas, sudarytas iš kelių dalių, veikiančių kartu, kad užtikrintų sklandų rato sukimosi ir vairavimo stabilumą. Pagrindinės rato stebulės dalys yra šios:

  1. Stebulės korpusas: Tai pagrindinė rato stebulės dalis, pagaminta iš tvirto metalo, dažniausiai ketaus ar plieno. Korpusas suteikia tvirtą pagrindą kitoms dalims ir atlaiko visas apkrovas, veikiančias ratą.
  2. Rato guoliai: Guoliai yra esminė rato stebulės dalis, leidžianti ratui laisvai suktis ant ašies. Jie susideda iš vidinių ir išorinių guolių žiedų, tarp kurių yra rutuliukai arba ritinėliai. Guoliai užtikrina sklandų sukimosi judesį ir sumažina trintį.
  3. Tepalas: Tepalas yra naudojamas guolių sutepimui ir jų apsaugai nuo dilimo. Tinkamas tepimas yra būtinas norint užtikrinti ilgą rato stebulės tarnavimo laiką.
  4. Sandarikliai: Sandarikliai naudojami apsaugoti guolius nuo purvo, dulkių ir vandens patekimo. Jie padeda išlaikyti tepalą viduje ir prailgina guolių tarnavimo laiką.
  5. Tvirtinimo detalės: Rato stebulė prie ašies tvirtinama varžtais, veržlėmis ar smeigėmis. Šios tvirtinimo detalės turi būti tvirtai priveržtos, kad ratas nenukristų nuo ašies.
  6. Papildomos dalys: Kai kuriose rato stebulėse gali būti papildomų dalių, tokių kaip ABS jutiklis, rato greičio jutiklis ar stabdžių disko tvirtinimo vieta.

Be šių pagrindinių komponentų, rato stebulėje gali būti ir kitų dalių, priklausomai nuo transporto priemonės tipo ir konstrukcijos. Rato stebulė yra sudėtingas, bet esminis mechanizmas, užtikrinantis sklandų ir saugų transporto priemonės valdymą. Tinkama rato stebulės priežiūra ir reguliari apžiūra yra būtina norint užtikrinti jos ilgą tarnavimo laiką ir išvengti brangių remonto darbų.

Rato stebulių tipai

Yra kelių rūšių rato stebulių, įskaitant įvairius dydžius, formas ir medžiagas, pritaikytas įvairiems automobiliams ir naudojimo sąlygoms.

  1. Liejamos (vientisos konstrukcijos) stebulės:

Šios stebulės yra paprastesnės ir pigesnės, dažniausiai naudojamos senesnėse transporto priemonėse arba mažesnio galingumo variklius turinčiuose automobiliuose. Jos yra vientisos konstrukcijos, pagamintos iš ketaus arba plieno. Liejamos stebulės yra pakankamai tvirtos ir gali atlaikyti dideles apkrovas, tačiau jos gali perduoti daugiau variklio vibracijų į važiuoklę, sukelti šiokį tokį trūkčiojimą.

  1. Dvigubos masės (DMF) stebulės:

Šios pažangios stebulės susideda iš dviejų masių, sujungtų spyruokliniu slopintuvu. Dvigubos masės stebulės efektyviai slopina variklio vibracijas, todėl pavarų perjungimas tampa sklandesnis ir sumažėja transmisijos komponentų dėvėjimasis. Tačiau jos yra brangesnės nei liejamos stebulės.

Kaip dažnai reikia keisti rato stebules?

Rato stebules reikia keisti, kai jos praranda patvarumą, sugadinta arba dėl techninių priežasčių (pvz., avarinio stabdymo ar smūgio).

Taip pat įvertinkite tai, kad keitimas priklauso nuo konkrečios auto.

 

Automobilio tipas ir modelis: Skirtingų markių ir modelių automobilių rato stebulės gali turėti skirtingą tarnavimo laiką.

 

Vairavimo įpročiai: Jei vairuojate agresyviai arba dažnai tempiate sunkius krovinius, jūsų rato stebulės gali nusidėvėti greičiau.

 

Kelių sąlygos: Jei dažnai važinėjate prastais keliais, kuriuose gausu duobių ir nelygumų, jūsų rato stebulės gali nusidėvėti greičiau.

 

Rato stebulės tipas: Dvigubos masės (DMF) stebulės paprastai tarnauja ilgiau nei liejamos stebulės.

 

Paprastai rekomenduojama reguliariai tikrinti rato stebules, ar nėra susidėvėjimo ar pažeidimų, ir jas keisti, kai tik pastebite problemų.

Rato stebulės pažeidimo požymiai:

 

Triukšmas: Jei girdite keistą triukšmą, sklindantį iš rato, tai gali būti rato stebulės guolio pažeidimo požymis.

 

Vibracija: Jei jaučiate vibraciją vairo ar kėbulo metu, tai taip pat gali būti rato stebulės pažeidimo požymis.

 

Neįprastas rato nusidėvėjimas: Jei pastebite neįprastą padangų nusidėvėjimą, tai gali būti netolygaus rato sukimosi pasekmė, kurią sukelia pažeista rato stebulė.

 

Jei pastebite bet kurį iš šių požymių, svarbu kuo greičiau kreiptis į kvalifikuotą mechaniką, kad jis patikrintų jūsų rato stebules ir prireikus jas pakeistų.

Ką svarbu žinoti prieš perkant rato stebulę?

Pirkdami rato stebules, svarbu atkreipti dėmesį į šiuos svarbius dalykus:

  • Tinkamumas: Įsitikinkite, kad pasirenkate tinkamas rato stebules, kurios yra suderinamos su jūsų automobilio ratų ir padangų tipais.
  • Kokybė: Rinkitės aukštos kokybės rato stebules iš patikimų gamintojų, kad užtikrintumėte ilgaamžiškumą ir saugų naudojimą.
  • Kaina: Įvertinkite rato stebulės kainą, atsižvelgdami į jos kokybę ir ilgaamžiškumą, siekiant pasirinkti optimalų variantą pagal jūsų biudžetą.

Rato stebulės yra nedidelė, bet svarbi detalė jūsų automobiliui, todėl svarbu rinktis kokybiškas ir tinkamai pritaikytas dalis, kad užtikrintumėte saugų ir patikimą vairavimą.

Kodėl verta rinktis rato stebule iš daliubaze.lt?

Platus pasirinkimas: jie siūlo platų ratų stebulių asortimentą iš gerbiamų prekių ženklų, todėl galite rasti tinkamą jūsų transporto priemonės markei ir modeliui.

 

Konkurencingos kainos: Daliubaze. lt siekia pasiūlyti konkurencingas savo gaminių kainas, todėl jie yra prieinama galimybė jūsų automobilių reikmėms. Rato stebulė kaina – prieinama kiekvienam.

 

Patogus apsipirkimas internetu: galite naršyti jų platų ratų stebulių katalogą ir patogiai pateikti užsakymus patogiai savo namuose. Jie siūlo saugias mokėjimo internetu galimybes ir pateikia užsakymų sekimo informaciją.

 

Greitas pristatymas: Daliubaze. lt siūlo greitas pristatymo galimybes, kad jūsų rato stebulė būtų greitai pristatyta. Jie bendradarbiauja su patikimais siuntų vežėjais, kad užtikrintų savalaikį ir saugų pristatymą.

 

Klientų aptarnavimas: jų klientų aptarnavimo komanda gali padėti jums iškilus bet kokiems klausimams ar rūpesčiams dėl rato stebulės pasirinkimo, užsakymo ar pristatymo. Jie gali suteikti ekspertų patarimų ir padėti išspręsti bet kokias problemas.

 

Teigiami klientų atsiliepimai: Daliubaze. Iš esmės ji turi teigiamų klientų atsiliepimų, rodančių jų pasitenkinimą produkto kokybe, kainomis, klientų aptarnavimu ir bendra apsipirkimo patirtimi.

 

Palaiko vietinį verslą: perkant iš Daliubažo. lt, remiate Lietuvos elektroninės prekybos verslą. Tai gali prisidėti prie vietos ekonomikos ir skatinti Lietuvos verslumą.

 

Lengvas grąžinimas: jie turi be rūpesčių grąžinimo politiką, jei jums reikia grąžinti arba pakeisti rato stebulę. Tai suteikia jums ramybės žinant, kad galite lengvai grąžinti prekę, jei ji neatitinka jūsų lūkesčių.

 

Papildomos paslaugos: Daliubaze. lt vietos gali pasiūlyti papildomų paslaugų, tokių kaip rato stebulės montavimas ir transporto priemonės diagnostika. Tai gali būti patogus pasirinkimas, jei jums reikia pagalbos montuojant arba norite užtikrinti, kad jūsų transporto priemonė būtų geros būklės.

 

Mes siūlome platų rato stebulių pasirinkimą iš gerai žinomu gamintojų, tarp jų:

  • “SKF”
  • “PE Automotive”
  • “Febi Bilstein”
  • “Oyodo”
  • “Fast”
  • “Blue Print”
  • “Febest”
  • “Japanparts”
  • “Meyle”
  • “Swag”
  • “ABS”

Ir daugelis kitų gerai žinomų gamintojų.

Skaityti daugiau

Automobilis

Siūlome didmenines autodalių kainas visiems! Jei nerandate detalės svetainėje, rašykite arba skambinkite telefonu +37065322553.

 

 
× Uždaryti